ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΚΑΚΟ ΤΑΒΛΙ.
ΑΡΧΙΚΗ | ΤΑΒΛΙ | BACKGAMMON | ΤΑΒΛΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ | ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Backgammon

Backgammon, ή διεθνής και πιο δημοφιλής παραλλαγή στο τάβλι

Ελληνικές παραλλαγές στο τάβλι

Πόρτες

Πλακωτό

Φεύγα

Γκιούλ

Βιβλία για το backgammon

Backgammon

Το backgammon είναι μια αγγλοσαξονική παραλλαγή του ταβλιού. Η εξαπλωσή της σε όλο το κόσμο την έχει κάνει την πιο δημοφιλή παραλλαγή. Στην ουσία είναι οι ελληνικές πόρτες με κάποιους πρόσθετους κανόνες που απλώς κάνουν το παιχνίδι πιο τζογαδόρικο. Την τελική μορφή του το backgammon την πήρε στις αρχές του 20ου αιώνα όταν προστέθηκε ο κανόνας του διπλασιασμού και το ζάρι του διπλασιασμού.Τα ζάρια στο backgammon δεν παίζονται με τα χέρια όπως στο ελληνικό τάβλι, αλλά με ένα ειδικό δοχείο τα κουνάει ο παίκτης και τα αφήνει στο κέντρο της περιοχής του ταβλιού.

Οι διαφορές του backgammon από τις ελληνικές πόρτες είναι οι εξής


Backgammon - Διπλασιασμός

Στο Backgammon υπάρχει ένα ζάρι το λεγόμενο «ζάρι του διπλασιασμού» που έχει στις πλευρές του τα νούμερα 2,4,8,16,32 και 64. Όταν ένας παίχτης στο backgammon κρίνει ότι έχει πλεονέκτημα σε σχέση με τον αντίπαλο του και ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, έχει την δυνατότητα να προτείνει την χρήση του ζαριού του διπλασιασμού. Στην περίπτωση που ο αντίπαλος δεχθεί την πρόκληση τότε ο νικητής θα κερδίσει το παιχνίδι διπλό ενώ αν την αρνηθεί τότε το χάνει κατευθείαν μονό. Ο παίχτης του Backgammon που δέχεται την πρόκληση στην συνέχεια έχει το δικαίωμα του ζαριού του διπλασιασμού και μπορεί να προτείνει κι άλλον διπλασιασμό στον αντίπαλο με αποτέλεσμα να διπλασιάσει άλλη μια φορά το παιχνίδι ώστε να γίνει τετραπλό,οχταπλό κλπ.


Backgammon - Τριπλή νίκη

Στο Backgammon στη περίπτωση που ένας παίχτης έχει μαζέψει όλα τα πούλια του ενώ ο αντίπαλος δεν έχει μαζέψει ούτε ένα και συγχρόνως ένα ή περισσότερα πούλια του έχουν απομείνει στην περιοχή μαζέματος του νικητή τότε πρόκειται για τριπλή νίκη.

BACKGAMMON

 

Τάβλι info.gr

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για το τάβλι στο ίντερνετ, τα πάντα για το διαδικτυακό τάβλι. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr.

INTERNETINFO © ONLINE TAVLI INFO.GR