ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΚΑΚΟ ΤΑΒΛΙ.
ΑΡΧΙΚΗ | ΤΑΒΛΙ | BACKGAMMON | ΤΑΒΛΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ | ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Παραλλαγές στο Τάβλι

 

Παραλλαγές στο Τάβλι που παίζεται στο ίντερνετ

Το τάβλι είναι ένα από τα παλαιότερα παιχνίδια στον κόσμο. Η απήχησή του έχει διαρκέσει τόσο πολύ επειδή συνεχίζει να συναρπάζει τους παίκτες αλλά, εκτός από αυτό, το τάβλι είναι ευέλικτο παιχνίδι και συνεχίζει να εξελίσσεται. Στο ίντερνετ προσφέρονται, δύο νέες δημοφιλείς παραλλαγές του παιχνιδιού.

Τα παιχνίδια αυτά είναι διαθέσιμα στο ίντερνετ με πραγματικά ή εικονικά χρήματα, καθώς και σε όλα τα τουρνουά που διοργανώνουμε.

Hypergammon

To Hypergammon είναι μία παραλλαγή στο τάβλι με πολύ μεγάλη ταχύτητα παιχνιδιού, για το οποίο ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και το ίδιο σύστημα βαθμολόγησης με το κανονικό τάβλι.

Μία άλλη διαφορά του hypergammon και του κανονικού παιχνιδιού είναι το στήσιμο των πουλιών: Κάθε παίκτης έχει μόνο τρία πούλια, και το καθένα από αυτά τοποθετείται στις θέσεις 22, 23 και 24 (δηλ. τις τρεις πρώτες θέσεις της περιοχής του αντιπάλου).

Τα παιχνίδια στο hypergammon έχουν περισσότερη δράση και, καθώς τα πούλια εκτίθενται και "χτυπιούνται" συχνά, υπάρχουν περισσότερες διπλές νίκες.

Nackgammon

Το Nackgammon πήρε το όνομά του από τον εφευρέτη του Nick "Nack" Ballard.

Η διαφορά μεταξύ του nackgammon και του κανονικού παιχνιδιού είναι η διάταξη στην επιφάνεια παιχνιδιού: Ένα πούλι μετακινείται από τη θέση 13 και ένα άλλο από τη θέση 6 και τοποθετούνται στη θέση 23 (δείτε παρακάτω). Αυτό αφήνει και τους δύο παίκτες με τέσσερα πούλια στα μετόπισθεν, αντί για δύο όπως γίνεται στην κλασική διάταξη. Στο nackgammon ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και το ίδιο σύστημα βαθμολόγησης, όπως και στο κανονικό τάβλι.

Γενικά, στο nackgammon τα παιχνίδια έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και έχουν την τάση να απαιτούν μεγαλύτερες ικανότητες.


ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΑΒΛΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 

Τάβλι info.gr

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για το τάβλι στο ίντερνετ, τα πάντα για το διαδικτυακό τάβλι. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr.

INTERNETINFO © ONLINE TAVLI INFO.GR