ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΚΑΚΟ ΤΑΒΛΙ.
ΑΡΧΙΚΗ | ΤΑΒΛΙ | BACKGAMMON | ΤΑΒΛΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ | ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Φοιτητές

Το τάβλι και οι φοιτητές θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του συγκεκριμένου αφιερώμάτος αλλά προτίμησα να το τιτλοφορήσω απλά φοιτητές. Η σχέση που έχουν οι φοιτητές με το τάβλι είναι ιδαίτερη και πολύ αποκαλυπτική της αγάπης που έχουν οι έλληνες για το τάβλι.

φοιτητές

Η σχέση που έχουν οι φοιτητές με το τάβλι είναι ιδιαίτερη καθώς σε όποιο φοιτητικό στέκι και να βρεθεί κανείς μαζί με τους ήχουν από τις έντονες συζητήσεις θα ακούσει και το χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα ζάρια όταν χτυπάνε πάνω στο ξύλινο πλαίσιο του ταβλιού.

Η αγάπη που έχουν φοιτητές για το τάβλι είναι αποκαλυπτική και για την αγάπη που έχουν όλοι οι έλληνες για το τάβλι. Γιατί πιο άλλο παιχνίδια είναι τόσο αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους; Πιο άλλο παιχνίδι συγκινεί το ίδιο ανθρώπους κάθε ηλικιάς, κάθε κοινωνικής καταγωγής, κάθε επαγγέλματος και κάθε ενασχόλησης γενικά; Ποιό άλλο παιχνίδι θα το δείτε να παίζεται με τόσο πάθος από διανοούμενους, επιχειρηματίες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, ανθρώπους του μόχθου και της χειρονακτικής εργασίας και από φοιτητές σε κάθε σχολή και κατεύθυνση;

Κάντε μια βόλτα στα καφενεία και θα δείτε συνταξιούχους που όποιο και να ήταν το επαγγελμα τους μέχρι να πάρουν σύνταξη αυτό που τους ενώνει με τους συνομήλικους υπόλοιπους θαμώνες είναι το κοινό πάθος και η αγάπη για το αγαπημένο τους παιχνίδι το τάβλι και βέβαια δεν χρειάζεται να πούμε πόσο ευεργετικό είναι για αυτές τις ηλικίες το τάβλι με τα γρήγορα αντανακλαστικά και το μυαλό που χρειάζεται.

Κάντε αντίστοιχα μια βόλτα σε όλες τις πανεπιστημιακές σχολές στα στέκια που συχνάζουν οι φοιτητές και θα δείτε αγόρια και κορίτσια να παίζουν μια παρτίδα τάβλι μέσα σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και πειραγμάτων τόσο ξεχωριστή που μόνο το τάβλι μπορεί να προσφέρει. Γιατί είναι τόσο αγαπημένο το τάβλι στους φοιτητές; Έχουν δωθεί διάφορες εξηγήσεις κατά καιρούς αλλά οι περισσότερες με διάθεση δυσφήμισης και για την φοιτητική ζωή και για τους φοιτητές και δεν το θεωρώ σωστό. Το τάβλι είναι μια απόλυτα ταιριαστή ενασχόληση σαν διάλειμμα ανάμεσα σε διαβασμάτα και εξεταστικές και τρεχάματα. Παρόλο που είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από δύο άτομα δίνει πάντα ευκαιρία για συμμετοχή όλης της παρέας με πειράγματα και συμβουλές και με αυτή την έννοια είναι ένα κοινωνικό παιχνίδι που δεν σε απομονώνει από τους τριγύρω σου. Γιαυτό και για πολλούς άλλους λόγους είναι ένα παιχνίδι τόσο αγαπημένο για τους φοιτητές.

Αφιέρωμα στους φοιτητές

 

Τάβλι info.gr

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για το τάβλι στο ίντερνετ, τα πάντα για το διαδικτυακό τάβλι. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr.

INTERNETINFO © ONLINE TAVLI INFO.GR