ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΚΑΚΟ ΤΑΒΛΙ.
ΑΡΧΙΚΗ | ΤΑΒΛΙ | BACKGAMMON | ΤΑΒΛΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ | ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Γκιούλ

Μια παραλλαγή του Μουλτεζίμ (Φεύγα)

Το γκιούλ είναι μια παραλλαγή του φεύγα (μουλτεζίμ) με τουρκο-αραβική καταγωγή. Παίζεται με τον ίδιο τρόπο με την μοναδική διαφορά αν κάποιος παίκτης φέρει διπλή ζαρία πρέπει να παίξει όλες τις διπλές μέχρι και τις εξάρες. Αν για κακή του τύχη δεν μπορεί να τις παίξει, τις συνεχίζει ο αντίπαλος.

Το γκιούλ είναι ένα παιγνίδι που όλα κυλούν φυσιολογικά μέχρι τη στιγμή που μια διπλή μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, ανεξάρτητα ποιός από τους αντιπάλους θα την φέρει. Για μερικούς από τους φανατικούς ταβλαδόρους αυτές οι ανατροπές δίνουν μεγάλη αξία στο παιχνίδι. Πάντως οι κλασικοί παίκτες του τάβλι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν πολυδίνουν σημασία σε αυτή την παραλλαγή. Το γκιούλ τους αφήνει αδιάφορους ως ένα παιχνίδι που στηρίζεται στην τύχη και όχι στις ικανότητες του παίκτη. Είναι αυτή η σχολή σκέψης που θεωρεί το τάβλι ως παιχνίδι ικανοτήτας και εμπειρίας.

Γι'αυτό το λόγο το γκιούλ συνήθως δεν περιλαμβάνεται στις παρτίδες που παίζουν οι έλληνες παίκτες, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει κάποια δημοτικότητα σαν η πιο τυχερή και γρήγορη εκδοχή των παραλλαγών που παίζονται στο τάβλι και πολλές φορές συμπληρώνει των κύκλο μέχρι τις 7 νικητήριες παρτίδες, ειδικότερα στις νεότερες ηλικίες.

ΓΚΙΟΥΛ

 

Τάβλι info.gr

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για το τάβλι στο ίντερνετ, τα πάντα για το διαδικτυακό τάβλι. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr.

INTERNETINFO © ONLINE TAVLI INFO.GR